عایق رطوبتی پشت بام و سرویس بهداشتی: عایق رطوبتی چیست و چه کاربردهایی دارد؟ عایق رطوبتی را می توان پوشش هایی تعریف کرد که با ترکیبات گوناگون، به منظور حفاظت در برابر آب و رطوبت ساخته می شوند. استفاده از عایق رطوبتی در تمامی مکان هایی که در معرض آب قرار دارند الزامی است. پشت بام، سرویس بهداشتی و حمام، استخر و … از جمله مکان هایی هستند که عایق بندی حتما باید در آن ها انجام شود. نفوذ رطوبت در ساختمان می تواند باعث بروز مشکلاتی مانند زنگ زدن فلزات، رشد کپک و قارچ ها، یخ زدگی سازه ها و …. شود.
عایق رطوبتی استخر: عایق رطوبتی استخر نسبت به عایق حرارتی از اهمیت بیشتری برخوردار است و جنبههای مختلفی از کار را در برمیگیرد. شناخت و درک ساختار فیزیکی استخر و متعاقباً انتخاب روش و مواد عایقکاری مناسب از اصول مهم ساخت استخر است. عایق رطوبتی را میتوان در هر مرحله از ساخت استخر به کار است. عایقکاری رطوبتی استخر به خصوص در استخرهای با کاربرد کشاورزی و صنعتی با روش سنتی و با استفاده از قیر گونی و ایزوگام صورت میگیرد. در استفاده از قیر گونی برای سعی میشود که از دو یا سه لایه استفاده شود. ایزوگام را نیز بیشتر در محیطهایی به کار میگیرند که آب جاری شدت کمی داشته باشد. در استخر به دلیل وجود پدیدهای به نام فشار هیدرو استاتیکی احتمال کنده شدن و جدا شدن ایزوگام بالا است.
در هر صورت عایقکاری رطوبتی استخر به روش اصولی و مهندسی شده از شروع ساخت استخر تا اتمام ساخت آن را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد.لاشه ریزی کف استخر: لاش ریزی کف استخر حتماً باید با در نظر گرفتن اصول هیدرولیکی و ساختاری کف استخر صورت گیر و از سنگهایی مانند ماسه و گراول استفاده شود که آب را به خود جذب نمیکنند. پر کردن فضای خالی لاشه ریزی: پر کردن فضای خالی ایجاد شده در اثر لاشه ریزی از مراحل مهم عایقکاری است. فضای بین مصالح استفاده شده در لاشه ریزی را با استفاده از مواد پلیمری در ترکیب با ملات سیمان پر می کنند.
استفاده از فوم پلی استایرن اکسترود شده
در اجرای عایق کاری استخر: استفاده از این لایه از جنس فوم پلی استایرن
اکسترود شده با توجه به ویژگیهایی که در بالا به آنها اشاره شد، نقش مؤثری را در
عایق رطوبتی ایفا خواهد کرد. این لایه در روی لاشه ریزی و زیر لایه بتنی استخر قرار
میگیرد.
شرکت گوهرابنیه پایتخت آماده خدمت رسانی و ارائه خدمات خود به شما هموطنان گرامی میباشد،شماره تماس کارشناس فنی شرکت:09121754110
استفاده از پودر آببند و چسب بتن:از این مواد به طور عمده در ترکیب با بتن آماده شده برای ساخت کف و دیوارههای استخر استفاده میکنند. این مواد به دلیل ترکیب شیمیایی و ساختاری خاص، اولاً چسبندگی بسیار خوبی به بتن میدهند و دوما با توجه به حالت ارتجاعی و انعطافپذیری که دارند تا حدی مقاومت بتن در برابر فشار را افزایش میدهند از ترکخوردگی آن جلوگیری میکنند و اگر هم درزهای وجود داشته باشد آن را کاملا پر میکنند.
استفاده از مواد پلیمری:این مواد پلیمری که به صورت ملات یا رنگ
در دسترس هستند به طور یکنواخت بر روی بتن قرار میگیرند. از مهمترین این نوع از عایقهای
رطوبتی میتوان به عایق رطوبتی پایه پلیمری مانند پلی یورتان و پلی ارتان ها، پایه
اپوکسی، پایه اکریلیک و پایه نانو اشاره کرد.
استفاده از واتر استاپ در اجرای عایق کاری استخر: واتر استاپ یا نوار آببند در سازههای بتنی استفاده میشود و از نشت مایعات به خصوص آب در درزها و مفصلها جلوگیری میکند. واتر استاپها تنها در صورتی میتوانند جلوی نفوذ آب و رطوبت را بگیرند که به طور جداگانه برای ترکهای بتن نصب شوند. واتر استاپ هیدروفیل، بنتونیتی و پی وی سی از مهمترین انواع آن هستند.واتر استاپ پی وی سی در مفصلهای بتنی به کار برده میشوند به عنوان یک لایه ضد آب از ورود آب به بتن جلوگیری به عمل میآورد. واتر استاپ هیدروفیلی نیز برای جلوگیری از نشت آب در انواع درزهای استخر مورد استفاده قرار میگیرد. درزهای بنتونیتی که بر پایه سدیم بتونید فعال ساخته شدهاند از قابلیت ارتجاعی و افزایش حجم بسیار بالایی برخوردار هستند. از نظر محل کاربرد واتر استاپ به سه دسته میانی، کفی و روکار تقسیم میشوند.
استفاده از مواد آببندی بندکشی کاشی استخر:برای جلوگیری از نشت آب از طریق درزههای میان کاشیها از مادهای به نام پودر بندکشی استفاده میکنند. برای استفاده از این عایق باید فضای خالی کافی میان کاشیها وجود داشته باشد