اجرای روکش آسفالتی روی روسازی های بتنی فرودگاه ها : یکی از محدودیت های اجرای روسازی بتن غلتکی در کشور، عدم وجود سطح نهایی مناسب برای عبور ترافیک با سرعت زیاد است. اجرای روکش آسفالتی روی روسازی بتن غلتکی یکی از روش های افزایش کارایی و عملکرد این نوع روسازی است. اجرای این نوع روکش در سختی سازه ای کل سیستم تأثیر چندانی ندارد. اما اگر سیستم دال مرکب به عنوان یک تیر در خمش قرار گیرد می توان تأثیر ضخامت روکش آسفالتی را بر تار خنثی بررسی کرد. جابجایی تار خنثی به معنی کاهش تنش برای گشتاور خمشی معین نسبت به حالت بدون روکش است که این موضوع می تواند موجب کاهش ضخامت بتن شود. در این مقاله، به کمک روش اجزای محدود، به بررسی میزان کاهش ضخامت بتن پرداخته شده است.
اجرای روکش آسفالتی روی روسازی های بتنی فرودگاه ها
بدین منظور، روکش های با ضخامت های معمول (4 و 5 سانتیمتر) روی روسازی بتن غلتکی با ضخامت 20 تا 25 سانتی متر در نرم افزار آباکوس مدل شدند. تحلیل تنش قائم و کرنش کششی زیرلایه بتنی نشان می دهد که کاهش ضخامت بتن بستگی به ضخامت روسازی بتنی و ضخامت روکش آسفالتی دارد که به طور متوسط کاهش ضخامت در حدود 10 تا 15 درصد ضخامت بتن بوده است. روش مستقیم طرح روکش آسفالتی که در این روش ضخامت روکش آسفالتی براساس میزان آمد و شد پیشبینیشده و قدرت باربری سیستم روسازی موجود تعیین میشود. برای تعیین قدرت باربری روسازی از آزمایش تعیین افت و خیز روسازی تحت یک محور با وزن مشخص استفاده میشود. زیرا هر اندازه افت و خیز روسازی تحت اثر بار معین بیشتر باشد قدرت باربری روسازی کمتر است. برای اندازهگیری افت و خیز روسازی معمولاً از وسیلهای به نام تیر بنکلمن استفاده شده و مقدار افت و خیز تحت اثر یک محور ساده به وزن ۸٫۲ تن با چرخهای زوج اندازهگیری میشود. اندازهگیری افت و خیز روسازی ممکن است تحت اثر هر نوع محور دیگری و با هر وزنی نیز انجام شود، لیکن در هر مورد باید وزن و نوع محور بهکاررفته برای اندازهگیری افت و خیز به همراه نتایج آزمایش گزارش شود. جهت اطلاع از فروش محصول با شماره 09121754110 تماس حاصل نمایید.
روکش روسازی آسفالت, روکش های حفاظتی آسفالت فرودگاهدر واقع ماستیک یکی از مواد و محصولات آب بندی می باشد. ماستیک ها انواع مختلفی دارند.از جمله انواع ماستیک ها موضوع آب بندی می توان به ماستیک های قیر گرم اجرا ، ماستیک قیری سرد اجرا ، ماستیک پلی یورتان و اپوکسی ، ماستیک سیلکون، ماستیک اکرولیکی ، ماستیک پلی سولفید و ... می باشد. ماستیک ها بسته به نوع خود دارای کاربردها مختلفی می باشند. برخی از ماستیک ها ویژه آب بندی کانال های آب و فاضلاب می باشند. برخی دیگر از ماستیک ها ویژه آب بندی مخازن آب و فاضلاب می باشند یا کف سازی ها و برخی دیگر ویژه آب بندی کانالهای آبیاری می باشند.