در یک ساختار بام وارون لایه عایق رطوبتی، که معمولا به صورت یک غشای مایع اجرا می شود، روی اسلب بتن قرار می گیرد و تخته های عایق حرارتی روی آن قرار می گیرد و روی آن اسلب های پوشش دهنده یا قلوه سنگ می ریزند تا وزن آن افزایش یافته و در اثر باد یا آب (شناور شدن) جابجا نشود. در هنگام بارش، آب باران از فاصله بین لایه عایق رطوبتی و لایه های بالایی به سمت ناودان ها و شبکه جمع آوری آب های سطحی بام هدایت می شود. از جمله مزیت های روش عایق کاری بام وارون این است که عایق حرارتی از انقباض و انبساط غشای عایق رطوبتی که در اثر گرم و سرد شدن هوا و یخ زدن و یا تابش خورشید رخ می دهد به طور چشمگیری می کاهد. همچنین از آسیب هایی که ممکن است در اثر حرکت و راه رفتن افراد روی بام رخ دهد جلوگیری می کنند.
نحوه ی اجرای عایق حرارتی و روش های عایق کاری ساختمان
علاوه بر نوع عایق حرارتی انتخابی و ویژگی های حرارتی آن، نحوه ی اجرای عایق حرارتی و رعایت نکات عایق کاری ساختمان بر راندمان عایق کاری حرارتی تاثیر بسیاری دارد. در زیر سعی شده است که عایق کاری حرارتی قسمت های مختلف ساختمان و نکات لازم برای در مورد آن توضیح داده شود. جهت اطلاع از فروش محصول با شماره 09121754110 تماس حاصل نمایید.
نحوه اجرای عایق حرارتی بام, عایق بندی حرارتی بام- در مکان های مرطوب نباید از مواد جاذب رطوبت استفاده کرد و در صورت اجبار باید بوسیله یک لایه نم بند از مصالح مرطوب محافظت کرد.
- در هنگام نصب نم بند باید دقت کرد که پیوستگی بین عایق حرارتی و نم بند حفظ شود.
- در مکان هایی که امکان آتش سوزی وجود دارد از مصالح قابل احتراق نباید استفاده کرد و در صورت اجبار باید حتما توسط مواد ضد حریق آغشته و یا پوشانده شوند.
- در صورتی که از چند لایه عایق حرارتی بر روی هم استفاده شود، جهت قرار گرفتن لایه های عایق بر هم باید عمود باشد.
- در هنگام استفاده از عایق های فله ای باید حتی الامکان سطح عایق کاری شده صاف باشد و ضخامت یکنواختی داشته باشد.
- در هنگام نصب عایق های حرارتی نرم مانند عایق های پتویی، قطعه ای، توپی و فله ای باید از فشرده شدن آن ها جلوگیری شود، زیرا باعث کاهش ویژگی های حرارتی عایق می شود و راندمان عملیاتی آن را کاهش می دهد.
- در مکان هایی که امکان نفوذ رطوبت وجود دارد و در مناطق مرطوب باید سطح مجاور عایق حرارتی به خوبی تهویه شود تا از تجمع آب و تعرق جلوگیری شود.